Szukam kolorowej drukarki do biura. A4. Miesięczny przebieg do kilku tyś. stron. Koniecznie interfejs ethernet, mile widziany dupleks. Ekonomiczna, bezawaryjna praca. Mniej istotne cechy to gabaryty, hałas i zużycie energii. Cena do ok 2 tyś. Lepsza będzie atramentówka czy jakiś laser? Z atramentowych ciekawie wygląda Epson B-500DN lub ewentualnie HP OfficeJet Pro K5400DTN. Jeśli chodzi o laserowe to nie mam pojęcia co może być dobre i czy w ogóle jest jakiś ciekawy model. Proszę o porady.
Nie Sty 11, 2009 2:41 pm
Mecki
Dołączenie: Czw Sty 29, 2009 8:01 pm Posty: 1
Re: Jaka drukarka do biura?
Miałem podobny problem kilka miesięcy temu. Mój wybór padł na OKI C5750dn. Jest to drukarka wykorzystująca diody led - dzięki mniej złożonemu mechanizmowi druku jest ona zdecydowanie mniej awaryjna w porównaniu z klasycznymi laserówkami. Ponadto eksploatacja jest bardziej ekonomiczna - przy 5% pokryciu koszt wydruku strony A4 mono to ok. 4 groszy. Wbudowany duplex bardzo uprzyjemnia życia. Dwa podajniki oraz wysoka jakość druku (kolorowe tonery z dodatkiem wosku!) także trzeba zaliczyć in plus dla tej drukarki. Serdecznie polecam.
Czw Sty 29, 2009 8:07 pm
maruda
Dołączenie: Pią Maj 08, 2009 5:09 pm Posty: 1
Re: Jaka drukarka do biura?
Popieram drukarka laserowa OKI C5750dn,to doskonały sprzęt do biura .Polecam , bo sam używam .
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum